REDOVNE SEDNICE UPRAVNOG I NADZORNOG ODBORA KBS
petak, 09 septembar 2016 13:15
Share

Poštovane koleginice i kolege,

Upravni odbor (UO) i Nadzorni odbor (NO) Komore biohemičara Srbije (KBS) su na svojim redovnim sednicama održanim dana 07. 09. i 08. 09. 2016. godine, a shodno godišnjem planu rada, razmatrali rad i poslovanje KBS u prvih osam meseci tekuće godine.

UO KBS je analizirao aktivnosti koje je KBS preduzela u skladu sa odlukama donetim na prethodnim sednicama UO. Na ovoj sednici, pored detaljnih izveštaja predsednika UO i direktora KBS i o velikom broju uspešno ostvarenih aktivnosti Komore biohemičara u prethodnom periodu, akcenat je dat na poboljšanje organizacije Stručne službe KBS, koju po Statutu KBS utvrđuje UO Komore, na predlog direktora Komore. Razmatrani su predlozi u cilju iznalaženja najboljeg rešenja da se način pružanja pravne pomoći Komori biohemičara, koja je neophodna za svakodnevni rad, održi ali i unapredi u sledećem periodu. Kako je za zakonitost rada Stručne službe Komore odgovoran direktor Komore biohemičara, UO KBS je izrazio punu podršku predlozima direktora KBS.

NO KBS je u skladu sa ovlašćenjima predviđenim Zakonom o komorama zdravstvenih radnika i Statuta KBS, na sednici održanoj 08. 09. 2016. obavio detaljnu kontrolu poslovanja KBS i unutrašnji nadzor nad radom Komore. Izrazivši zadovoljstvo zbog načina rada i racionalnog finansijskog poslovanja, doneo je zaključak da se u narednom periodu sve aktivnosti usmere ka modernizaciji rada KBS, preusmeravanju raspoloživih sredstava na uvođenje i održavanje informacionog sistema koji će KBS još više približiti svojim članovima.
Data je preporuka ka daljoj štednji i ekonomičnom poslovanju zbog budućih aktivnosti Komore. Takođe, u potpunosti su podržani predlozi direktora KBS vezani za organizaciju Stručne službe KBS u narednom periodu.

Direktor KBS koristi i ovu priliku da se zahvali predsednicima i članovima organa KBS na angažovanju koje je visoko profesionalno i posvećeno, mada je u smislu finansijske nadoknade  volontersko.

Predsednik UO KBS
Prim. dr. sc Tatjana Vodnik s.r.

Predsednik NO KBS
Prof. dr Tatjana Cvetković s.r.

Direktor KBS
Dr sc. med. Slavica Cimbaljević s.r.

Share
 
NASTAVAK SARADNJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA RS I KBS
petak, 26 avgust 2016 16:23
Share

Poštovane kolege,

Prenosimo Vam reči koje je Ministar zdravlja RS Ass. dr Zlatibor Lončar uputio Komori biohemičara Srbije, kojima je iskazao svoju spremnost za saradnju i dalji rad na ostvarivanju zajedničkih ciljeva pri unapređenju zdravstvene delatnosti.

Direktor
Dr sc. med. Slavica Cimbaljević s.r.

Vidi detaljnije: Dopis Ministra zdravlja RS


Share
Poslednje ažurirano ( petak, 26 avgust 2016 21:26 )
 
FARMACEUTSKI FAKULTET U BEOGRADU - INFORMACIJE O SPECIJALIZACIJAMA
sreda, 29 jun 2016 13:44
ShareSpecijalizacije zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika

Univerzitet u Beogradu - Farmaceutski fakultet
Vojvode Stepe 450, 11221 Beograd. tel : +381 11 3951 204 fax : +381 11 3972 840
e-mail:
Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


Steknite najviši nivo obrazovanja iz oblasti farmacije na jednom od najprestižnijih
fakulteta na Univerzitetu u Beogradu
Jedini Farmaceutski fakultet sa tradicijom dužom od 70 godina


Informacije o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih

radnika i zdravstvenih saradnika


Farmaceutski fakultet - Univerzitet u Beogradu organizuje specijalizacije zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika u skladu sa važećim Pravilnikom o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika za diplomirane farmaceute – medicinske biohemičare i za magistre farmacije-medicinske biohemičare:

- Farmakoterapija
- Medicinska biohemija
- Sanitarna hemija
- Socijalna farmacija
- Toksikološka hemija
- Klinička enzimologija (uža specijalizacija)
- Klinička imunohemija (uža specijalizacija)
- Laboratorijska endokrinologija (uža specijalizacija)

Posle položenog specijalističkog ispita, stiče se stručni naziv specijaliste za odgovarajuću oblast.
Detaljnije informacije možete naći na internet stranici Univerziteta u Beogradu - Farmaceutskog fakulteta: www.pharmacy.bg.ac.rs.

Preuzmi: Farmaceutski fakultet u Beogradu Informacije o specijalizacijama (80 KB)
Share
Poslednje ažurirano ( sreda, 29 jun 2016 14:00 )
 
O B A V E Š T E NJ E
utorak, 24 maj 2016 10:50
Share

Obaveštavamo Vas da je u toku priprema baze podataka za izradu ID legitimacija članovima Komore biohemičara Srbije (KBS). Tom prilikom implementiraće se fotografije koje su dostavljene prilikom upisa u Imenik KBS. Ukoliko neko od članova želi da mu na legitimaciji figurira fotografija novijeg datuma, potrebno je da istu dostavi elektronskim putem na e-mail adresu Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili regularnom poštom na adresu centrale Komore u Beogradu, ul. Stojana Aralice 10/3 na Novom Beogradu, najkasnije do 30. 06. 2016. godine.

Dimenzije fotografije moraju biti kao za ličnu kartu ili pasoš, najmanje 30 x 35 mm.NAPOMENA: Članovi koji u navedenom periodu ne dostave fotografije, smatraće se saglasnim sa
                   implementacijom postojeće iz baze KBS.

Direktor Komore biohemičara Srbije
Mr sc. med. dr Slavica Cimbaljević s.r.

Share
Poslednje ažurirano ( utorak, 24 maj 2016 10:53 )
 
ČESTITKA POVODOM USKRSA
četvrtak, 28 april 2016 06:38
Share


Share
 
PREDSTAVNICI DRUGOG PROJEKTA RAZVOJA ZDRAVSTVA SRBIJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA RS U POSETI KBS
utorak, 19 april 2016 09:32
Share

Poštovane kolege,

U okviru Kampanje za racionalnu upotrebu antibiotika koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja RS, koordinator za efikasnu nabavku lekova i medicinskih sredstava Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije Ministarstva zdravlja RS, dr Olivera Jovanović i  koordinator za odnose sa javnošću Ivana Lukić su dana 14. 04. 2016. godine posetile Komoru biohemičara Srbije (KBS).

Tom prilikom je održan sastanak sa direktorkom KBS dr Slavicom Cimbaljević, na kome su nakon razmatranja aktuelnih tema vezanih za rad komore predstavljene aktivnosti koje su planirane i do sada pokrenute u okviru Kampanje. Zaključeno je da je od velikog interesa uspostavljanje saradnje i aktivno učešće KBS u daljim aktivnostima vezanim za realizaciju Projekta.

Direktor Komore biohemičara Srbije
Mr sc. med. dr Slavica Cimbaljević s.r.

Share
Poslednje ažurirano ( utorak, 19 april 2016 09:34 )
 
OBAVEŠTENJE
sreda, 13 april 2016 08:29
Share

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da danas 13. aprila 2016. godine, usled radova na mreži, prostorije centrale Komore biohemičara Srbije u Begradu nemaju električnu energiju pa je s tim u vezi onemogućena elektronska i telefonska komunikacija sa strankama.

Administrativna služba
Komore biohemičara Srbije
Share
 
ČESTITKA POVODOM USKRSA
subota, 26 mart 2016 23:55
Share


Share
Poslednje ažurirano ( sreda, 30 mart 2016 17:16 )
 
«StartPrethodni12345678910SledećiKraj»

Strana 1 od 13